E-Ticaret Sitenizin Trafiğini Arttırın

Dropshipping'in Avantajları ve Dezavantajları

Büyük bir bütçe harcamadan e-ticaret faaliyetine mi başlatmayı planlıyorsunuz? Ya da bütçenize ek bir gelir mi sağlamak istiyorsunuz?


O halde dropshipping muhtemelen sizin için ideal iş modelidir.


Dropshipping işine başlamak, tüm girişimciler için tam olarak uygun olmayabilir. Daha rahat anlayabilmeniz için bu metni hazırladım. İşletmeniz için en iyi seçimi yapabilmeniz için dropshipping'in artılarını ve eksilerini birlikte inceleyeceğiz.


Hazırsanız? O halde hemen başlayalım! 👉

Dropshipping nedir ve nasıl yapılır ?

Basitçe söylemek gerekirse, ( dropshipping ) ürün satın alma ve depolama maliyeti olmadan ürünleri satmanıza ve göndermenize izin veren bir iş modelidir. Dropshipping'de tedarikçileriniz (toptancılar veya üreticiler), malları üretir, depolar ve doğrudan müşterinizin adresine gönderir.


İşlem basittir :

  • Bir sipariş alırsınız.
  • Siparişi tedarikçinize gönderirsiniz.
  • Tedarikçiniz siparişi müşterinin adresine gönderir.

Dropshipping'in birçok avantajı olduğu gibi bazı dezavantajları da vardır.

Bazı insanlar yönetimin daha kolay olacağını düşündükleri için dropshipping işine başlarlar.

"Stok yok, sorun yok" diyorlar.


Gerçek farklıdır, bu iş o kadar basit değildir. Bu formatın da çeşitli eksiklikleri vardır.

Bu iş modelinin sizin için yapılıp yapılmadığını tam olarak bilmek için size küçük bir karşılaştırma sunuyorum.


Önce gerçek avantajlarına bakalım.

E-Ticaret Sitenizin Trafiğini Arttırın

Dropshipping'in faydaları nelerdir?

Dropshipping'in dezavantajlardan daha fazla avantajı olduğu bir gerçek! Güçlü yönleri tartışılmaz. Özellikle tespit edilen aksaklıklar oldukça kolay çözülebildiği için. 👍

1-Düşük başlangıç ​​maliyetleri

Malları depolamak için bir depoya sahip olmak sermaye gerektirir. Bu nedenle bir dropshipping işine benimseyerek girmek, sizin işinize borç veya kredi ile başlama riskini ortadan kaldırır.


Açıkçası başlangıç ​​bütçeniz kısıtlıysa, bu sizin için en ideal e-ticaret çözümüdür.

Büyük bir hisse senedi satın alıp satılacağını ummak yerine, herhangi bir kaynak olmadan bir dropshipping işine başlayabilir ve hızlı bir şekilde para kazanabilirsiniz. Kısacası müşterilerinize sizin elinizin değmediği bir ürün gönderiyor ve bu iş için öncelikle onların ödemelerini alıyorsunuz. Sizin için lojistik (stok yok, kira yok v.b.) maliyeti yok.


Bu da bizi ikinci büyük avantajımıza getiriyor…

2. Depolama ücreti yok

Ürünlerinizi depolamak için yer gerektiren klasik bir işletmeyi ele alırsanız, bu önemli bakım maliyetleri getirecektir.


Gerçekten de kendinizi çeşitli risklere maruz bırakıyor olacaksınız.

Ürünleriniz eskiyebilir ve bu da sizi envanteri azaltmak için çözümler bulmaya zorlayacaktır.

Veya bazen talebi karşılamak için yetersiz stokla karşılaşacaksınız. Bu bazı sorunlara ve gelir kaybına yol açacaktır.


Dropshipping tüm bu sorunlardan kaçınmanıza ve temel şeylere odaklanmanıza açıkça izin verir. Yani yeni müşteriler bulmak için markanızı oluşturun, sosyal ağlarda varlığınızı sağlayın, reklam veya e-posta kampanyaları başlatın, Google gibi arama motorlarında doğal referansınızı geliştirin vb.

E-Ticaret Sitenizin Trafiğini Arttırın

3. Çok basitleştirilmiş sipariş işleme

Çoğu geleneksel çevrimiçi satış sitesi için, siparişleri yönetmek katı ve titiz bir organizasyon gerektirir: depolama, organize etme, takip etme, etiketleme, hazırlama, paketleme ve nakliye.

Dropshipping için tüm bu işlemler gereksizdir, çünkü her şeyle ilgilenen tedarikçinizdir.


Göreviniz satış yapmak ve müşterilerinizin paketlerini teslim almasını sağlamaktır.


Ayrıca Oberlo veya Dsers gibi bazı uygulamaların, ürünü birkaç tıklamayla tedarikçinizden müşterinin adresine sipariş etmenize olanak tanıdığını unutmayın.


Böylece iş son derece basitleştirilmiş olacaktır.

4. Hızlı bir şekilde daha fazla seçenek sunun ve yeni ürünlerin satışını test edin

Az önce gördüğümüz gibi fiziksel bir depolamanın yönetimiyle bağlantılı herhangi bir kısıtlama dropshipping için geçerli değildir. Sonuç olarak dropshipping, kataloğunuzu çok hızlı bir şekilde güncellemenizi sağlar. Esneksiniz ve yeni ürünleri daha düşük maliyetle sunma fırsatınız var.

Örneğin; kalitesini ve teslim süresini öğrenmek için ilginizi çeken bir ürünü sipariş edebilirsiniz.


Sonrasında tek yapmanız gereken bunu müşterilerinize sunmak.


Hatta daha basiti, bir ürünü rakip bir firmada daha kaliteli, daha uygun fiyatlı ve kargolamayı da daha hızlı olduğunu fark ederseniz, sadece birkaç tıklamayla kataloğunuza ekleyebilirsiniz.

Tedarikçinize sitenizde sattığınız şey için ödeme yaparsınız. Böylece müşterilerinize sürekli olarak yeni bir şeyler sunmakta sorun yaşamazsınız.

Dropshipping'in dezavantajları nelerdir?

1. Sipariş gönderimi ve teslimat süreleri üzerinde daha az kontrol.

Yani evet yukarıda açıklandığı gibi tüm bu süreci tedarikçilere devretmek, dropshipping yapan için son derece avantajlı bir noktadır çünkü o sadece temel şeylere odaklacaktır.


Ancak AliExpress veya Alibaba gibi Çinli tedarikçileri tercih ederseniz, bazen siparişlerde tekrar eden sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Kolilerin gümrükte kalması, sevk edilememesi ve hatta müşteriye teslimat gecikmesi sorunları olması gibi.


Neyse ki bu sorunlar nadiren olur. Ancak bu nedenle, zaman zaman mutsuz müşterilere geri ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz.


Bu hatalarla dropshipping'de müşteri sadakati oluşturmak zordur. Paketini almayan müşteri muhtemelen bir daha sizden sipariş vermeyecektir.


Olası bir çözüm ise müşterilerinize çok daha hızlı teslimat yapacak Avrupalı veya Yerli ​​tedarikçilere geçmektir. Avrupa'nın 1 numaralı toptancısı olan Bigbuy bunu sunuyor.


Peki dezavantajları: AliExpress'ten daha az ürün seçeneği ve daha yüksek bir satın alma fiyatı. Bu nedenle, daha yüksek bir fiyat belirleyebilmek ve kendinize cazip bir marj garanti edebilmek için marka imajınız üzerinde iyi çalışmanız gerekecektir.

2. Tedarikçilerinizin stokları üzerinde kontrolünüz yok

Yeni ürünleri çok hızlı bir şekilde bulabilme, sorun yaşadığınız tedarikçileri veya sorunlu ürünleri satmayı bırakma tercihi sizin elinizde.


Tek sorun, tedarikçinizin stokunu kontrol edememenizdir.


Çok sattığınız ürünlerinizden biri tedarikçinizin stokunda yoksa, malesef bu konuda yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur!


Aliexpress üzerinden geçerken, bazı uygulamalar başka bir tedarikçiden benzer bir ürün bulmanızı sağlayacaktır. Ama bazen başka alternatifiniz olmayacak. Bu nedenle bu ürünü kataloğunuzdan çıkarmak zorunda kalacaksınız.


Bu senaryonun oldukça nadir kaldığına dikkat edilmelidir.

3.Her ürün, tedarikçi tarafından ayrı ayrı ödenir.

Dropshipping'de ürünler genellikle tedarikçi tarafından ayrı ayrı ödenir.


Bu sebeple ürünleri toptancıdan "toplu olarak" satın almaktan daha pahalıdır.


Ama aramızda kalsın, dropshipping yeterince iyi satış marjları sunuyor! Ayrıca AliExpress'i seçerseniz, fiyatlar diğer tedarikçilere kıyasla çok cazip kalır. Tabii ki hepsi sizin nişinize bağlıdır, ancak oldukça kolay bir şekilde kar marjı alacağınızı unutmayın.


Bu nedenle kârınız, nişinizden ve marka imajınızdan güçlü bir şekilde etkilenecektir.

4. Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) zor

Tedarikçiniz ürünü göndermekte gecikirse veya ürün teslim alındığında hasar görürse, müşteriniz muhtemelen mutsuz olacaktır. Sizi bilgilendireceklerinden emin olacaklar ve büyük olasılıkla geri ödeme talep edeceklerdir.


Müşteri hizmetleri, muhtemelen dropshipping'in en büyük dezavantajlarından birisidir. İşte bu sorunun üstesinden gelmek için bazı ipuçları.


Çoğu zaman paketin durumunu anlamak için kendinizi müşteri ve tedarikçi arasında bir aracı olarak hareket ederken bulursunuz. İkincisi ise ürün kaybolduğunda, kesinlikle başka bir ürün önermeniz gerekecek, ancak teslimat süreleri uzun olduğu için müşteriniz sinirlenebilir.


Daha sonrasında ise geri ödeme isteyebilir. Bu seçeneği seçerseniz, satın alma bedelinin tedarikçinin geri ödenme yapması için bir anlaşmazlık (iade politikası için) sözleşmesi oluşturmayı unutmayın.


Bir CRM yönetimi ile sorunlarının üstesinden gelmek için şunları yapabilirsiniz:

  • Müşteriyi siparişin ilerleyişi hakkında bilgilendirmek için elinizden gelenin en iyisini yapın. Müşteriler genellikle teslimat süreleri hakkında bilgi isterler. Bekleme süresi ortalama on beş gün olsa bile çoğu müşteri, onlara her şeyi sakince ve tam bir şeffaflık içinde açıklarsanızı bekleyecektir. Bunu yapmak için onlara siparişlerinin takip numarasını verebilirsiniz, böylece teslimatın ilerlemesini kendileri kontrol edebilirler.
  • Bir siparişin teslim tarihi üzerindsn uzun bir süre gecikmiş ise, site genelinde bir indirim kuponu sunabilirsiniz. Bu müşteriyi sakinleştirecek ve sizden tekrar sipariş vermeye teşvik edecektir.
  • Bir sipariş hasarlı olarak geldiğinde veya müşterinin eline ulaşmadığında, ürünü müşterinin geri göndermesini veya yenisi ile değişimini teklif edebilirsiniz. Sipariş tutarını iade etmek yerine tedarikçinize bildirmeniz ve yeni ürün gönderilmesi ile birlikte indirim kodu sunmanız, sitenizi daha güvenilir kılabilir. Bu durumda hatanızı telafi etmek için bir indirim kodu sunmayı ihmal etmeyin.
  • Bir siparişin önemli bir sorunu olduğunda, müşterinize bir hediye teklif etmenizi öneririm. Kar marjınızı zedelemeyecek ufak bir ürünü bu gibi durumlar da müşterinize ücretsiz olarak sunun. Sinirler gerildiğinde bile, bir şeyler teklif etmenin gerilimi azaltmada çok etkili olduğunu göreceksiniz. Örneğin kataloğunuzda bir ürünü 500₺'ye sunuyorsanız, hediyesinin gerçek değerinin buna değer olduğunu düşünecek ve yapmış olduğunuz bu güzel jesti takdir edecektir.
  • Web siteniz yeterli gelir elde eder etmez, öncelikli olarak CRM'i güvendiğiniz birine devredin. Bu size ayda ortalama birkaç bin türk lirasına mal olacak. Kopyala ve yapıştır yapmak için standart yanıt şablonları oluşturmanız, size benzer sorulara karşı hızlı cevaplar verip zaman kazanmanız için faydalıdır. Bir dropshipping sitesinin CRM'sinde genellikle aynı mesajları buluruz. Bu nedenle bu görevi devretmek kolaydır ayrıca size stressiz çalışma ortamı ve işinize odaklanmanız için zaman kazandıracaktır. Yine amaç sizin temel konulara odaklanmanızı sağlamaktır.

Tüm bunlara rağmen istatistikler gösteriyor ki müşterilerinizin %1 ila %2'si satış sonrası hizmette size gerçekten sorun çıkarmaya devam edecektir. Ve işiniz ne olursa olsun, sıkıntılı bir müşteriyle karşılaştığınızda ondan çabucak kurtulmak için ona geri ödeme yapmaktan bile çekinmeyin.


Diğer tüm işletmeler gibi dropshipping de geri ödemeye tabidir. Bu sadece almış olduğunuz siparişlerinizin ufak bir bölümü olacaktır. Burada tek sorun kârınız sadece birazcık azalmış olacaktır.

DROPSHPPNGnedir-pasifgelir.jpg

Peki dropshipping sistemi ile çalışmak günümüzde hala karlı bir sistem mi?

Şimdi size dropshipping'in avantajlarını ve dezavantajlarını özetlemek gerekirse👍


Eğer bu işe yeni başlıyorsanız, sadece kaliteli bir eğitim almanızı tavsiye edebilirim. Bu size kârlı bir e-ticaret sitesi sağlamak için mümkün olan en iyi bilgileri verecektir.


Ayrıca dropshipping'in 4 ana dezavantajını da sundum. Ve neyse ki her birinin bir çözümü var! Kaliteli tedarikçiler , iyi marjlı ürünler ve etkin bir satış sonrası hizmet seçerek bu dezavantajları ortadan kaldıracağınızı unutmayın. Daha da iyisi, bunları işiniz için bir avantaja dönüştüreceksiniz.


E-ticaret dünyasını tam olarak anlamak ve en iyi stratejilerde ustalaşmak için kendinize de yatırım yapmayı unutmayın. Birkaç ay içinde kesinlikle çok kârlı bir iş kurmuş olacaksınız.


Son bir tavsiye; kalifiye bir uzmandan koçluk almak sizin için iyi olacaktır. Bu sizi birçok hatadan kurtaracak ve kâr etmeye daha kısa zamanda başlayacaksınız. Tüm başarılı girişimciler bir koç'dan (uzman) destek alır. Bu kâr oranınızı arttırmak için yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biridir.

Dropshipping-SEO-Hakan OCAK
ANKET
Dropshipping'i nasıl keşfettiniz?

WEB TİCARET

“Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar,

senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar.”

Güncel kalın